Napoli Yiyecek Turu
Bu aktivite hakkında
- Rezervasyonunuz anında onaylanır
- Bu seçenek ÜCRETSİZ iptale sahiptir: hiçbir risk almadan rezervasyon yapın!
Deneyimin Önemli Noktaları
Bu gastronomi turu, otantik Napoliten pizzayı ve diğer yerel mutfak lezzetlerini keşfetmenizi sağlayacaktır. Güzergah, tarihi merkezde size eşlik edecek ve şehrin en eskilerinden biri olan Pignasecca pazarını birlikte ziyaret edebileceğiniz yerel bir rehber içermektedir. Yaklaşık 2 saat süren turda limoncello, cuoppo, mozzarella, sfogliatelle ve diğer spesiyaliteler gibi lezzetleri tatma fırsatı bulacaksınız.
- Uzman bir rehber eşliğinde geleneksel bir mahalleyi keşfedin.
- Pizza fritta, cuoppo, babà, mozzarella ve diğer Napoliten lezzetleri tadın
- Bir bardak limoncello ve bir fincan espresso kahvenin tadını çıkarın
Dahil olanlar
- Napoli'de Gastronomi Turu
- Yerel rehber
- Sokak yemekleri
- Limoncello
Katılımcıları ve tarihi seçin
Adım Adım
Bu tur yaklaşık 2 saat sürmekte ve Napoli'nin gastronomik spesiyalitelerine odaklanmaktadır. Vezüv şehri sokak yemekleri ve geleneksel tarifleri sürdüren yerlileri ile ünlüdür. Uzman bir rehber size eski şehir boyunca eşlik edecek ve sadece sokak yemeklerinin değil limoncello ve bir fincan espresso kahvenin de tadına bakmanızı sağlayacaktır. Rota genellikle Quartieri Spagnoli mahallesinden geçer ve başlangıç noktası genellikle Pignasecca Pazarıdır.
Napoli pizza ile eş anlamlıdır ve pizzanın tadını çıkarmak için bir masanın etrafında oturmanız gerekmez. Seyahat programı sırasında iki versiyonunu tadabilirsiniz: kızarmış pizza ve pizza a portafoglio. İkinci durumda, kendi üzerine katlanır, daha küçük bir çapa ve daha az malzemeye sahiptir, ancak daha az lezzetli değildir. Buna karşılık, tur genellikle aşağıdaki gibi diğer spesiyaliteleri de içerir:
- Tarallo napoletano - Çörek şeklinde tuzlu bir pişmiş ürün. Hamuru domuz yağı bazlıdır ve biber ve badem içerir.
- Mozzarella - İtalya'nın en ünlü taze peyniridir. Açık merada yetiştirilen taze, tam yağlı manda sütünden yapılır. Damakta, kremsi bir kalbi gizleyen daha kompakt bir dış görünüşe sahiptir.
- Cuoppo - Napoliten sokak yemeklerinin en ünlüsüdür. Kalamar, hırpalanmış sebzeler, crocchè (patates ve peynir kroketleri), scagliuozz (kızarmış polenta üçgenleri), makarna omleti ve çok daha fazlası gibi kızarmış yiyecekleri çevreleyen emici bir kağıt konidir. Genellikle üç çeşidi vardır: kara, deniz ve tatlı.
- Trippa - Domuz ayağı ve burnundan yapılan soğuk bir salatadır. Limon ve yağ sosuyla lezzeti daha hafif hale getirilir.
Napoli'de yapılacak bir gastronomi turunda tatlı kısmı atlamak olmaz. Şehir sfogliatelle (tatlı ricotta peyniri ile doldurulmuş bir puf böreği), pastiera (ricotta peyniri, yumurta, şeker, süt ve portakal çiçeği aroması ile doldurulmuş kısa hamurlu bir pasta) ve romla ıslatılmış yumuşak bir kek olan babà gibi tatlılarla tanınır. Tura ayrıca bir bardak limoncello ve dumanı tüten bir fincan kahve de dahildir.