Daha fazla bilgi: Venedik'teki En İyi 7 Yemek Pişirme Dersi
Rialto pazarından en taze malzemeleri satın almaya, Venedik tapaslarının nasıl hazırlandığını öğrenmeye veya uzman bir şefin ya da bir Cesarina'nın yanında yemek pişirmeye hazır olun. Kanallar şehrinde gastronomik deneyimler Venedik'te görülecek ve yapılacak en iyi şeyler arasındadır ve işe koyulmaktan daha iyi bir şey yoktur. Buradaki soru, sizin için ne tür bir mutfağın doğru olduğudur.
Bu sorunun cevabını, fiyatlar, avantajlar, dezavantajlar ve ipuçları ile birlikte mevcut seçenekler yelpazesini okuyarak bulabilirsiniz. Kısacası, bu makalede bulacağınız tüm bilgiler. İşte başlıyoruz!
1. Venedik'te makarna ve tiramisu pişirme dersi

Şehrin kalbinde bir aşçılık dersinde Venedik gastronomisinin imza yemekleriyle damağınızı şenlendirin. Yerel bir uzman veya mutfaktaki ev sahibiniz Cesarina ile otantik bir İtalyan şefi olun.
Bu tür bir deneyim sırasında taze makarna ve tiramisunun babası olarak bilinen Ado Campeol'un imzasıyla İtalyan Aşçılık Akademisi tarafından onaylanmış bir tatlı olan ünlü tiramisu yapmanın sırlarını öğreneceksiniz.
Beceri konusunda endişelenmeyin, atölyeden sorumlu şef, deneyimden keyif almanız için yararlı ipuçları paylaşacaktır. Fettuccine'den tagliatelle'ye kadar çeşitli taze makarnalar mutfak tuvaliniz olacak. Ayrıca, klasik İtalyan kahve tatlısının nasıl hazırlanacağını öğrenmeden önce, makarnaya eşlik edecek bazı sos çeşitleri de genellikle bir kadeh şarap veya prosecco eşliğinde ayrıntılı olarak açıklanmaktadır. Venedik'teki makarna ve tiramisu pişirme dersi gurmeler, yalnız seyahat edenler veya aileler için mükemmeldir.
İlgi alanının detayları
- Fiyat: kişi başı 159 €'dan başlayanfiyatlarla.
- Süre: 2 saat ve üzeri.
- Bilmeniz gerekenler: bu tür bir deneyim aile, arkadaşlar veya çiftlerle paylaşılabilir.
- Tur neleri içerebilir: yerel bir şef veya Cesarina ile yemek pişirme dersi. En az 2 çeşit makarna hazırlanması. Tiramisu hazırlanması. Bir ana yemek (öğle veya akşam yemeği). Tapas tadımı. Bir kadeh şarap. Bir bardak prosecco. Kahve. Bir bardak prosecco.
- Artıları: genellikle küçük gruplarla yapılır (8 kişiye kadar). Dersin sonunda sadece yerel mutfağın sırlarını öğrenmekle kalmayacak, aynı zamanda tam bir öğle veya akşam yemeği yemiş olacaksınız.
- Eksiler: Dersler yalnızca İtalyanca ve İngilizce olarak verilebilir.
2. Tadım seanslı tam menü Venedik yemek pişirme dersi

Bu, 3 çeşit Venedik menüsünün nasıl pişirileceğini öğrenmek için eksiksiz bir deneyimdir. Önlüğünüzü giyin ve bir ziyafet hazırlamaya hazır olun.
Ders genellikle şarap, su ve kahve içeren bir aperatifle başlar. Daha sonra şef veya Cesarina size klasik spaghetti alle vongole (istiridyeli spaghetti); sarde in saor (tatlı ve ekşi bir dokunuşla marine edilmiş sardalya) gibi deniz lezzetlerinden bazılarının nasıl hazırlanacağını öğretecek veya kendinizi soslu bigoli 'nin (hamsi, soğan ve çekirdeksiz kuru üzümle yapılan geleneksel bir sosla yıkanmış kalın spagetti benzeri makarna) zenginliğine bırakacaksınız.
Akşamı tamamlamak için sıra, tartışmasız yıldızı tiramisu olan tatlıya gelir, ancak bazı sınıflarda Venedik'in altın çağını çağrıştıran klasik Baicoli bisküvileri de hazırlanır. Venedik'i ziyaret etmek ve seyahatinizin tadını çıkarmak için bazı ipuçları istiyorsanız, bu tarzda bir yemek kursuna rezervasyon yaptırın.
İlginç ayrıntılar
- Fiyat: kişi başı 159 €'dan başlayanfiyatlarla.
- Süre: 3 saatten itibaren.
- Bilmeniz gerekenler: Bu aktiviteyi öğle yemeği için rezerve edebilir veya tercih ederseniz, Venedik'te gece yapılacaklar arasına dahil edebilirsiniz, ikincisi şehrin tadını en iyi hava koşullarında ve turist orduları olmadan çıkarmak için benim favorim.
- Tura neler dahil olabilir: bir şef veya Cesarina ile özel yemek pişirme dersi. Üç çeşit menü. Şarap. Su. Prosecco. Kahve. Aperatif.
- Artıları: Bu aktivite yerel mutfak sanatına kendinizi kaptırmak için idealdir, genellikle yaklaşık 6 kişilik küçük gruplar halinde yapılır ve hazırlanan menüler eksiksizdir.
- Eksileri: Kendi başınıza seyahat etmelisiniz , Venedik'te dolaşmak zor olmasa da (gondol, vaporetto, su taksisi ...), her zevke uygun seçenekler var.
3. Yerel pazar ziyareti ile birlikte özel yemek pişirme dersi

Şehrin batısında, Rialto Köprüsü 'ne yaklaşık 200 metre mesafede yer alan ve Venedik'in ilk kilisesiolan San Giacomo di Rialto Kilisesi'ni çevreleyen Rialto Pazarı, şehrin ticaret ve mutfak sahnesinin kalbidir ve genellikle bu tür faaliyetlerin buluşma noktasıdır.
Neredeyse bin yıldır, yerel halk lagünden ve Sant'Erasmo adasından gelen mevsimlik meyve, sebze, balık ve deniz ürünlerini değiş tokuş etmek için burada toplanmaktadır. Ayrıcalıklı konumu sayesinde Venedik'in Büyük Kanal'ında görülecek ve yapılacak şeyler arasında yer alan bu ziyarette, bu kez size en iyi seçenekleri seçmenize yardımcı olacak ve ardından taze bir Venedik menüsü hazırlayacak bir şef veya Cesarina eşlik edecektir.
Satın aldıklarınız çantadayken, şef-rehber sizi dersinizi almanız için yerel bir eve götürecektir. Bu deneyime genellikle ev yapımı makarnadan oluşan bir ana yemek ve tiramisu gibi geleneksel bir tatlı dahildir. Etkinlik gerçekleşirken akşamı tamamlamak için aperatif, şarap, prosecco veya suyun tadını çıkarabilirsiniz.
İlginç ayrıntılar
- Fiyat: kişi başı 189 €'dan başlayanfiyatlarla.
- Süre: 4 saatten itibaren.
- Bilmeniz gerekenler: Bu aktiviteyi seçmek için zaman çizelgelerine ve tarihlere dikkat etmelisiniz çünkü pazar turu saat 16: 00'da kapanıyor, daha sonra kapanıyor, ayrıca Pazar günleri ve İtalyan resmi tatillerinde.
- Tur neleri içerebilir: Bir uzman eşliğinde Rialto Pazarı'nda yürüyüş turu. Aşçılık dersi. Şarap. Prosecco. Su. Aperatif. Su. Kahve. Yerel tapasların tadımı.
- Artıları: Yarım günlük zenginleştirici bir deneyimdir, duyuları besler, pazardan taze satın alınmış malzemeleri masanıza getirmekten daha taze bir şey yoktur.
- Eksiler: Kendi başınıza seyahat etmeniz gerekir, neyse ki, bir gondol yolculuğu veya bir vaporettoya atlayarak deneyimi yükseltebilirsiniz.
4. Geleneksel Venedik yemek pişirme dersi

Venedik'e aşık olmanızı sağlayacak deneyimlerden biri de otantik bir mutfaktan yerel lezzetlerin tadına bakma şansıdır ve bu tür bir aşçılık dersiyle, canınız istediğinde bunları yeniden yaratmanızı sağlayacak sırları ve püf noktalarını öğrenirken damak tadınız kanallar şehrinin mutfağının kalbinde gastronomik bir tura çıkar.
Ev sahibiniz sizi ısıtmak için bir kadeh şarap veya Prosecco ile mutfağında karşılayacak. Ardından, önlüğünüzü giyerek, geleneksel İtalyan tarzı makarnanın nasıl yapıldığını öğrenirken taze makarna dünyasına dalacaksınız. Ayrıca, onlara eşlik eden etli sosları da unutmayalım. Şefin veya Cesarina 'nın rehberliğinde, ünlü spagetti alle vongole veya al nero di sepia'nın yanı sıra hem çocukların hem de yetişkinlerin beğenisini kazanacak yerel baharatların kombinasyonuyla sote sebzelerin nasıl hazırlanacağını öğrenmek için benzersiz bir tavanın lezzetlerini keşfedeceksiniz.
Venedik'teki bu gastronomi deneyiminin dersini bitirmek için, genellikle tiramisu ve pişmiş meyveler seçerek tatlı zamanı. Yerel şaraplar veya su eşliğinde yaratıcılığınızın tadını çıkarın ve ardından klasik bir İtalyan kahvesi için. Venedik mutfağının özünü yanınıza alın ve öğrendiğiniz lezzetleri evinizdeki arkadaşlarınızla paylaşın.
İlginç ayrıntılar
- Fiyat: kişi başı 110 €'dan başlayanfiyatlarla.
- Süre: 4 saat ve üzeri.
- Bilmeniz gerekenler: Bu tür bir deneyim şehir merkezinde Venedik'in en iyi anıtlarından bazılarının çevresinde gerçekleşebilir, ancak Venedik' te Vaporetto ile yaklaşık 25 dakika uzaklıktaki Giudecca adası gibi kalabalıktan biraz uzak yerlerde bu dersleri sunan Cesarina'lar da vardır. Şehri bahar veya yaz aylarında ziyaret ederseniz, adadaki derslere kaydolmaya değer olduğunu söylemeliyim. Burası geleneksel Venedik tarzını yaşatıyor ve meyve bahçeleri ve yemyeşil bahçelerle çevrili.
- Turun içerebilecekleri: Bir Cesarina veya şef tarafından verilen aşçılık dersi. Üç çeşit öğle veya akşam yemeği. Yerel şarap. Prosecco. Su. Kahve.
- Artıları: atölye mekanının esnekliği. Küçük gruplar.
- Eksiler: Atölyeye gidiş ve dönüş transferi dahil değildir.
5. Cichetti veya Venedik Tapas yemek pişirme dersi

Cichetti veya Venedik Tapas Aşçılık Sınıfı ile otantik bir mutfak deneyimine adım atın. Dikkat çekmek için savaşmadan, mevsimlik sebze, et ve balık lezzetleriyle dolu bu küçük yemekleri nasıl hazırlayacağınızı öğreneceksiniz.
Venedik'in özel bar ve restoranlarından esinlenerek, deneyimli bir şefin rehberliğinde klasikten moderne 6-7 çeşit gurme cicchetti hazırlayacaksınız.
Mürekkepte mürekkep balığından enfes baccalà mantecato'ya kadar, kendinizi yerel halk gibi geleneksel mutfağın zenginliğine kaptıracaksınız. Polenta con le schie, dayanılmaz moeche fritte ve sirkede marine edilmiş sardalya, Sarde in saor öne çıkan lezzetler arasındadır. Deneyim genellikle karides, kalamar, hamsi ve çeşitli balık parçalarını içeren karışık bir börek olan fritto mixto ile sonuçlanır.
Prosecco ya da şarap eşliğinde tam bir öğünde kreasyonlarınızın tadını çıkarın ve hepsinden önemlisi, Venedik'e seyahat etmek için en iyi zaman tüm yıl boyunca olduğu gibi (elbette zevkinize bağlı olarak), bu atıştırmalıklar her ay mevcuttur. Venedik mutfağının sırlarını yanınıza almak ve sevdiklerinizi bu lezzetlerle şaşırtmak için bu fırsatı kaçırmayın.
İlginç ayrıntılar
- Fiyat: kişi başı 225 €'dan başlayanfiyatlarla.
- Süre: 4 saatten itibaren.
- Bilmeniz gerekenler: Bu tür bir deneyim, tam bir öğle veya akşam yemeğinin tadını çıkarmak için yeterli yiyecek sunar.
- Tur neleri içerebilir: Bir şef tarafından verilen aşçılık dersi. Tüm malzemeler çalışmaya hazır. Prosecco. Yerel şarap. Su. Kahve.
- Artıları: Bu tür bir deneyim için gruplar oldukça küçüktür (4-6 kişi arasında), deneyim bir çift olarak veya arkadaşlarla bir yemeğin tadını çıkarmak için idealdir. Bir diğer avantajı da tüm malzemelerin genellikle ev sahibinin evinde hazır olmasıdır, bu da zamanınızı en iyi şekilde değerlendirebileceğiniz anlamına gelir.
- Eksiler: Nakliye hizmeti dahil değildir.
6. Venedik'te pizza ve tiramisu dersi

Gezginler genellikle restoranlar ve popüler mekanlar arasından Venedik'te pizza yemek için ZORUNLU yerleri önermeye odaklanırken, Adriyatik'in kraliçesinde geleneksel mutfak deneyiminin yerini hiçbir şey tutamaz ve bu tür bir deneyim yalnızca otantik bir Venedik pizzasının tadını çıkarmanıza değil, aynı zamanda uzmanlarla birlikte yerel çeşitlerin nasıl hazırlanacağını öğrenmenize ve popüler tiramisu ile bu deneyimi tamamlamanıza olanak tanır.
Pizza ve tiramisu dersi ile kendinizi İtalyan mutfağının kalbine bırakın - bu deneyim o kadar eğlenceli ve dostça ki Venedik'te çocuklarla yapılacak en iyi şeyler için ideal. Kişiselleştirilmiş bir yemek pişirme dersi için yetenekli bir yerel şef olan otantik Cesarina'nın evini ziyaret ederek geleneksel yemek kitaplarında bulamayacağınız özel ev yapımı tarifleri öğrenin.
Eşsiz tazeliği ve sadeliğiyle İtalyan pizzasının sırlarını keşfedin ve ikonik tiramisunun sıfırdan nasıl yapıldığını öğrenin. Şarap, su veya prosecco eşliğinde kendi hazırlayacağınız lezzetli yemekleri tadarken, hiç şaşmayan buğday unu pastası ile Venedik gastronomi turuna çıkın.
İlginç ayrıntılar
- Fiyat: kişi başı 159 €'dan başlayanfiyatlarla.
- Süre: 3 saat ve üzeri.
- Bilmeniz gerekenler: Deneyim, öğle veya akşam yemeğinde tam bir öğünü kapsayacak şekilde tamamlanmıştır.
- Turun içerebilecekleri: Pizza ve tiramisu yapımı dersi. Su. Şarap. Prosecco. Geleneksel kahve. Hazırlanan pizzaların ve tiramisunun tadımı.
- Artıları: Pizzalar söz konusu olduğunda deneyim eksiksizdir. Pizza tabanlarından, kabarık, çıtır veya kızarmış pizzalar yaratmak için ideal porsiyonlara ve mükemmel ürünü yaratmak için taze malzemelerin kombinasyonlarına kadar her şeyi nasıl hazırlayacağınızı öğreniyorsunuz. Evde küçük çocuklarla seyahat ederken kaydolmak için harika bir deneyimdir, harika zaman geçirirler ve aktiviteye dahil olurlar.
- Eksiler: Gruplar büyük olabilir (10 kişiye kadar).
7. Murano'da balık bazlı yemek pişirme dersi

Murano'da görülecek ve yapılacak şeyler arasında sadece cam el sanatları atölyeleri değil, aynı zamanda balık temelli mutfağı da mutlaka yapılması gereken bir şeydir ve yemeklerinin nasıl hazırlanacağını öğrenmek yerel cazibe merkezlerinden biridir. Bu tür bir aşçılık ders inde, deneyim Venedik'te merkezi bir yerde başlar ve daha sonra günlük aşçılık dersi için taze balık ve malzemeler satın alacağınız Rialto Pazarı 'na transfer edilirsiniz.
Daha sonra vaporetto ile kanalı geçerek Murano'daki bir şefin evine gidecek ve burada prosecco, Aperol, Campari veya Cynar yudumlarken bazı yemek pişirme ipuçlarını öğreneceksiniz.
Mutfağa girdikten sonra spagetti alla busara ve patatesli fırında levrek gibi çeşitli balık yemeklerinden oluşan bir ziyafet hazırlayacak, kanal manzarası eşliğinde iyi bir İtalyan kahvesi içeceksiniz.
İlginç ayrıntılar
- Fiyat: kişi başı 296 €'dan başlayanfiyatlarla.
- Süre: 3-4 saat.
- Bilmeniz gerekenler: Deneyim, öğle veya akşam yemeğini kapsayacak şekilde tamamlanır. Merkezden Rialto Pazarı'na gitmek için bu tür bir deneyim bileti kapsar, ancak Venedik'ten Murano 'ya gitmek için bilet genellikle yerinde satın alınır ve maliyet dahil olmayabilir.
- Tura neler dahil olabilir: Ana yemek olarak veya Venedik "cicchetti" veya "tapas" olarak balık bazlı bir menü hazırlama dersi. Su. Aperol. Campari. Cynar. Prosecco. Spritz. Geleneksel kahve.
- Artıları: Deneyim en fazla 5 kişiden oluşan küçük gruplar halinde gerçekleştirilmektedir. Başlangıçlar, antipasti veya tapaslardan balık bazlı bir ana yemeğe kadar her şeyi hazırlama fırsatı, bu deneyimi deniz ürünleri sevenler için cazip hale getirmektedir.
- Eksileri: Bu dersler genellikle sadece İngilizce veya İtalyanca olarak verilmektedir. Balık ve deniz ürünlerine alerjisi olan kişiler için uygun değildir.
Venedik'te yemek pişirme dersleri için ipuçları

- Alerjiler. Lütfen alerjilerinizi veya özel diyet gereksinimlerinizi önceden bize bildirin, çoğu yemek pişirme dersi önceden haber verildiği sürece genellikle tüm damak tatları için uygundur.
- Ulaşım hizmeti. Bunun genellikle bu tür bir deneyime dahil olan bir hizmet türü olmadığını göz önünde bulundurun, ancak Venedik'i 1 gün veya daha uzun bir süre içinde ziyaret ediyor olsanız da, sizi gideceğiniz yere götürmek için her zaman bir vaporetto, gondol veya su taksisi hazır olacaktır ve fiyatlar farklı bütçelere uyacak şekilde değişkendir.
- Zaman çizelgesi. Aşçılık dersleri genellikle 2-3 saat sürmektedir, herhangi bir gecikme bu deneyimden en iyi şekilde yararlanmanızı etkileyebilir.
- Diller. İspanyolca öğretilen aşçılık dersleri bulsanız da, çoğu İtalyanca ve İngilizce olarak öğretilmektedir.