Göl Como'da Yemek Pişirme Turları

Göl Como'da Yemek Pişirme Turları

Daha fazla bilgi: Göl Como'da Yemek Pişirme Turları

Geleneksel İtalyan makarnasının nasıl yapıldığını öğrenmekten polentanın lezzetlerini deneyimlemeye kadar, yemek pişirme dersleri Lago di Como ve Lombardiya bölgesinin gastronomi geleneği ve kültürü hakkında biraz daha fazla bilgi edinmek için mükemmel bir yoldur.

Bu deneyimlerin her birinde uzman bir şefin eşliğinde geleneksel lezzetleri tanımayı ve yeniden yaratmayı öğreneceksiniz. Ayrıca tüm kreasyonlarınızı tadacak ve Lombardiya'nın en iyi şaraplarından bazılarını tadacaksınız. Lago di Como'da görülecek ve yapılacak en iyi şeyler arasında kaçırmamanız gereken gastronomik deneyimler.

1. Bellagio'da profesyonel bir şefin rehberliğinde gastronomi dersi

Bir yemek kursunda| ©Tuscany Cooking Class
Bir yemek kursunda| ©Tuscany Cooking Class

İtalyan mutfağı ile bu karşılaşmada, otantik gastronomisinin sırlarını, evinin mutfağından bilmek istediğiniz her şeyi size öğretecek yerel bir şeften öğreneceksiniz. Bu deneyim için Como Gölü kıyısında bulunan geleneksel bir villayı ziyaret edeceksiniz.

Staj sırasında, bölgenin gastronomisinin en güçlü yanları olan çok çeşitli meze, makarna ve et yemeklerinin nasıl pişirileceğini öğreneceksiniz. Daha sonra kendi ev yapımı kreasyonlarınızı tatma fırsatınız olacak. Aynı zamanda iyi yerel şarabın tadını çıkarabilecek ve sonunda lezzetli bir İtalyan tatlısının tadına bakacaksınız.

Şef size eksiksiz bir İtalyan yemek menüsünü nasıl yöneteceğinizi öğrenmeniz için gereken tüm ipuçlarını ve teknikleri verecektir. Üstelik bu eğitim deneyimi tüm seviyeler için uyarlanmıştır.

İlginç ayrıntılar

  • Fiyat: Bu deneyime katılmak için kişi başı yaklaşık 260 Euro ödemeniz gerekecektir.
  • Süre: Deneyimin tamamlanması 3 saat kadar sürebilir.
  • Ulaşım araçları: deneyim tek bir yerde tamamlanır, ancak buluşma noktasına kendi yolunuzu yapmanız gerekecektir.
  • Bu seçeneğin avantajları: Aşçılık dersi boyunca profesyonel bir şef size eşlik edecektir. Tüm organik ve mevsimlik malzemelerin kullanımı dahildir. Öğrendiğiniz hazırlıkları içeren bir tarif kitapçığını eve götürebileceksiniz.
  • Bu seçeneğin dezavantajları: konaklama yerine ulaşım dahil değildir, ancak bu hizmeti talep edebilirsiniz.

Profesyonel bir şefle yemek pişirme dersinizi ayırtın

2. Milano'dan Como Gölü'nde özel aşçılık dersi

Tramisu| ©Karen Neoh
Tramisu| ©Karen Neoh

Bu aktivite ile Como Gölü'ne gitmek için Milano Malpensa Havalimanı'na inmeniz gerektiğini ve Como Gölü'ne transfer yapmanız gerekeceğini göz önünde bulundurmalısınız, bu Lombardiya'nın bu bölgesine varır varmaz seyahat programınıza dahil etmenizi tavsiye ettiğim bir deneyimdir.

Bu durumda, Milano'dan Como'ya gitmek için trene binecek ve ardından feribotla Blevio bölgesine gideceksiniz. Oraya vardığınızda, tam günlük özel bir deneyimle gerçek İtalyan yemek pişirme tarzını öğrenerek derse başlayacaksınız.

Daha sonra, profesyonel bir şefin eşliğinde, iki yemek, bir ana yemek ve bir tatlıdan oluşan tam bir menü hazırlayabileceksiniz: ev yapımı makarna ve tiramisu. Dersin sonunda, kendi kreasyonlarınızın tadını çıkarma ve geleneksel İtalyan şarabını tatma fırsatınız olacak.

Yemeğinizi paylaşmayı bitirdikten hemen sonra, otelinize veya konaklama yerinize dönmeden önce Como'da bir yürüyüş turuna çıkabilirsiniz.

İlginç ayrıntılar

  • Fiyat: Bu deneyimin tadını çıkarmak için yaklaşık 320 Euro ödemeniz gerekecektir.
  • Süre: yaklaşık 7 saat süren tam günlük bir turdur.
  • Ulaşım araçları: Milano'dan tren ve feribotla ulaşım dahildir.
  • Bu seçeneğin avantajları: ders sırasında kullanılacak tüm malzemeler dahildir. Yemek tadımı ve profesyonel şefin desteği de dahildir. Öğrendiklerinizi uygulamak için tarifleri eve götürebileceksiniz. Özeldir, yani sadece siz ve grubunuz katılırsınız.
  • Bu seçeneğin dezavantajları: Bu turda rezervasyon başına minimum kişi sayısı vardır ve 2 ila 4 kişilik gruplar halinde gerçekleştirilir.

Havalimanından Como'ya transferinizi ayırtın

3. Makarna aşkı: Como'da küçük gruplar halinde makarna ve tiramisu dersleri

Makarna yapımı| ©Joy
Makarna yapımı| ©Joy

Como'da yerel bir evde gerçekleşecek bu deneyimde taze makarna ve gerçek bir klasik olan el yapımı tiramisu yapmayı öğrenebilirsiniz. Bu, 12 kişiden fazla olmayan samimi bir aşçılık sınıfıdır, bu nedenle ilgi pratik olarak kişiselleştirilmiştir.

Dersin ortasında, yerel görevli size İtalyan geleneğinin bir parçası olan elle taze makarna açmanın tüm püf noktalarını anlatacaktır. Ayrıca size Lombardiya bölgesinin kültürü ve gastronomisi hakkında anekdotlar anlat ırken birkaç yemek yapmanıza da yardımcı olacaktır.

Dersinizde size rehberlik edecek olan şef bir cesarino, yani Lombardiya'nın bölgesel mutfağının geleneklerini koruyarak zanaatkar yemek pişirme tarzını çok iyi koruyan bir şef türü olacaktır. Bu deneyimin gastronomik seçkisi ile bu sınıf Lago di Como'da yapılacak en iyi şeylerden biri olarak sıralanabilir.

İlgi alanının detayları

  • Fiyat: Bu deneyimi kişi başı yaklaşık 110 Euro karşılığında yaşayabilirsiniz.
  • Süre: ders yaklaşık 3 saat sürmektedir.
  • Ulaşım araçları: Bu tur bir Cesarino'nun evinde gerçekleşmektedir, bu nedenle oraya özel araçla veya toplu taşıma araçlarıyla kendi başınıza gitmeniz gerekecektir.
  • Bu seçeneğin avantajları: Size her zaman uzman bir şef eşlik edecektir. Mutfaklarda ihtiyacınız olan her şey de dahil olacaktır.
  • Bu seçeneğin dezavantajları: tekerlekli sandalye dostu bir deneyim değildir. Mekana transfer dahil değildir.

Lago di Como'da bir etkinlik yapın

4. Öğle veya akşam yemeği dahil özel yemek pişirme dersleri

Şarap tadımı| ©Ashley Zakem
Şarap tadımı| ©Ashley Zakem

Bu özel derste, Milano tarzında yemek yapmayı öğrenmek için sizi evine davet etmekle kalmayıp aynı zamanda kendinizi evinizde hissetmenizi sağlayacak olan şef Cesarina eşliğinde Lombardiya bölgesinin klasik yemeklerini nasıl hazırlayacağınızı öğreneceksiniz.

Hazırlayacağınız yemekler arasında polenta, köfte, risotto ve osso bucco bulunmaktadır. Tatlı olarak ise geleneksel tiramisunun hazırlanışını ve tadımını keyifle izleyebileceksiniz. Bu deneyimle ilgili en iyi şey, yemek pişirmeyi bitirdiğinizde, şarap eşleştirmeleri ve diğer tüm katılımcılarla birlikte yemeğin tadını çıkarabilecek ve paylaşabileceksiniz.

İlgi alanının detayları

  • Fiyat: Bu aşçılık dersine kişi başı yaklaşık 135 Euro karşılığında katılabilirsiniz.
  • Süre: dersiniz yaklaşık 3 saat sürebilir.
  • Ulaşım araçları: bu etkinlik tek bir yerde gerçekleşir, bu nedenle buluşma noktasına özel araçla veya toplu taşıma araçlarıyla kendi başınıza gitmeniz gerekecektir.
  • Bu seçeneğin avantajları: Lombardiya'dan kırmızı ve beyaz şaraplarla birlikte tadabileceğiniz çeşitli yemeklerden oluşan menüyü hazırlamak için malzemeler dahildir. Ders sonunda size bir önlük ve bir alışveriş çantası verilecektir.
  • Bu seçeneğin dezavantajları: Deneyim için buluşma noktasına gidiş ve dönüş transferi dahil değildir.

5. Como'da yerel bir aşçı ile uygulamalı yemek pişirme dersinde Pasta Fresca

Rissoto| ©Sarah Stierch
Rissoto| ©Sarah Stierch

Lombardiya'yı karakterize eden bir şey varsa o da lezzetli yemeklerin çokluğu ve çeşitliliğidir. Polenta ve risotto, en iyi İtalyan yemekleri listesinden asla çıkarılmayan birkaç mücevherdir ve bu ders sırasında pişirebileceğiniz yemeklerden ikisi ve enfes taze makarna olacaktır.

Bu uygulamalı yemek pişirme dersi deneyiminde, bir şef, otantik İtalyan "nonnas" gibi taze makarna yapmak için en iyi saklanan sırları keşfetmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca, her yemeğin hazırlanışıyla ilgili merak ettiğiniz tüm soru ve merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Makarnanın hazırlanmasının ortasında, öğretmeniniz size milföy hamurundan başka bir şey olmayan "sfoglia "yı hazırlama ve açma tekniklerini öğretecek. Ayrıca nasıl keseceğinizi ve sosunuzu nasıl sıkılaştıracağınızı da öğreneceksiniz. Tabii ki pişirdiğiniz yemeklerin tadını çıkarma fırsatınız olacak, bu nedenle Lago di Como'yu bir günde ziyaret ediyor olsanız bile yapmanız gereken bir etkinlik.

İlginç ayrıntılar

  • Fiyat: Como'nun lezzetlerini keşfetmek için kişi başı yaklaşık 140 Euro ödemeniz gerekecektir.
  • Süre: Bu aşçılık dersinde yaklaşık 3 saat geçirebilirsiniz.
  • Ulaşım araçları: belirli bir yerde gerçekleşir, ancak özel araçla veya toplu taşıma araçlarıyla kendi başınıza gelmeniz gerekecektir.
  • Bu seçeneğin avantajları: tüm malzemeler ve profesyonel bir şefin eşlik etmesi dahildir.
  • Bu seçeneğin dezavantajları: Tekerlekli sandalye dostu bir deneyim değildir. Otele veya konaklama yerine transfer sağlanmamaktadır.

6. Bellagio'da aşçılık dersleri ve Villa Melzi ziyareti

Bellagio'deki Villa Melzi| ©. Ray in Manila
Bellagio'deki Villa Melzi| ©. Ray in Manila

Bu "Manzaralı yemek pişirme" deneyiminde, Como Gölü'nün en güzel ve popüler köylerinden biri olan Bellagio'da yemek pişirme fırsatı bulacaksınız. Ders sırasında şef size ravioli, tagliatelle yapmayı öğretecek ve sonunda geleneksel bir tatlı yapabileceksiniz.

Burada yemek yapmanın en güzel yanı , tüm ders boyunca gölün ve Como Gölü'nü çevreleyen dağların manzarasının keyfini çıkarabilmenizdir. Bu çok kültürlü bir deneyimdir çünkü İtalyanca pratik yapmak için şefle birlikte büyük bir masada oturma şansınız da olacaktır.

Makarna hamuru için gizli tarifleri ve daha da iyi hale getirmenin püf noktalarını öğreneceksiniz. Hiç deneyiminiz yoksa bu aşçılık dersleri sizin için idealdir. İtalyan yemeklerini pişirdikten sonra Villa Melzi'nin bahçelerini ziyaret edebilirsiniz. Ziyareti daha da değerli kılmak için, bu aktiviteyi yazın Como'da yapılacak en iyi şeyler arasına dahil ediyorum.

İlginç ayrıntılar

  • Fiyat: Kişi başı yaklaşık 250 Euro ödemeniz gerekecektir.
  • Süre: Bu deneyimi yaşamanız yaklaşık 4 saat sürecektir.
  • Ulaşım araçları: bu deneyim tek bir yerde gerçekleşir, ancak buluşma noktasına kendi yolunuzu yapmanız gerekecektir.
  • Bu seçeneğin avantajları: konaklama yerinize geri ulaşım bir nezaket olarak dahildir.
  • Bu seçeneğin dezavantajları: programa dahil olanlar dışında ekstra içecekler ve yemekler dahil değildir.

7. Şef Luigi Gandola ile Bellagio'da Yemek Pişirme

Yemek pişirme dersi| ©jbdodane
Yemek pişirme dersi| ©jbdodane

Bu aşçılık dersi sırasında sadece bazı yemeklerin nasıl yapıldığını öğrenmekle kalmayacak, aynı zamanda Como 'nun ve Lombardiya'nın kuzey kesiminin mutfak mirasının kapsamını da öğreneceksiniz. Bellagio'daki bu uygulamalı ders farklı olacak çünkü sizi bölgedeki bir aile restoranının mutfağına götürecek.

Profesyonel bir şef size eşlik edip bilmeniz gereken her şeyi öğretirken siz de sıfırdan iyi bir makarna yemeği hazırlayacaksınız. Daha sonra açık hava teras ortamında yarattığınız yemeği tatma şansına sahip olacaksınız, bu nedenle kışın Lago di Como'da görülecek şeyler arasına dahil etmek yerine yazın yapmak için harika bir seçenektir.

Bitirdikten sonra sertifikaya ek olarak bir tarif kitabı ve bir şişe ev yapımı zeytinyağı hediye edilecektir. Ayrıca etkinliğe katılımınız için size bir önlük hediye edilecektir.

İlginç ayrıntılar

  • Fiyat: Bu deneyimi yaklaşık 260 avroya edinebilirsiniz.
  • Süre: Bu deneyimi tamamlamanız yaklaşık 4 saat sürecektir.
  • Ulaşım Araçları: Konaklama yerinize feribot limanı minibüsü ile götürülüp getirileceksiniz.
  • Bu seçeneğin avantajları: bir tarif kitabı, bir önlük ve bir şişe ev yapımı zeytinyağı gibi bazı ücretsiz hediyeler içerir. Konaklama yerinize gidiş ve dönüş transferleri de dahildir.
  • Bu seçeneğin dezavantajları: pakette ayrıntılı olarak belirtilenler dışında yemek ve içecekler dahil değildir. Tekerlekli sandalye kullanıcıları için uyarlanmış bir faaliyet değildir.

8. Como'da pizza yapımı eğitimi

Ev yapımı pizza| ©Andy Rogers
Ev yapımı pizza| ©Andy Rogers

Bu ev yapımı pizza yapma dersi boyunca, öğretmeniniz olacak şef size bu geleneksel yemeği zanaatkar bir şekilde ve sadece taze malzemeler kullanarak nasıl hazırlayacağınızı öğretecek. Eğitim sırasında beşten fazla sınıf arkadaşınız olmayacağı için deneyim pratik olarak kişiselleştirilmiştir.

Profesyonel fırıncının atölye çalışmasını öğretme şeklini seveceksiniz çünkü onu her zaman gayri resmi ve arkadaş canlısı bulacaksınız. Pizzayı hazırlarken bir kadeh şarabın ve ev salatasının tadını çıkarabilirsiniz.

Ayrıca pizzayı hazırlamak için kullanılan ve çoğu yerel üreticilerden alınan yüksek kaliteli malzemeleri öğrenmekten de keyif alacaksınız. Tabii ki sonunda kendi ellerinizle hazırladığınız pizzanın tadını çıkarmak için oturacaksınız.

İlginç ayrıntılar

  • Fiyat: Bu deneyimin kişi başı fiyatı yaklaşık 150 Euro'dur.
  • Süre: mutfakların içinde yaklaşık 2 saat geçireceksiniz.
  • Ulaşım araçları: bu deneyim tek bir yerde gerçekleşir, bu nedenle buluşma noktasına toplu veya özel ulaşım araçlarını kullanarak kendi başınıza gitmeniz gerekecektir.
  • Bu seçeneğin avantajları: vejetaryen seçeneğini seçebilirsiniz, ancak rezervasyon yaparken bize bildirmeniz gerekir.
  • Bu seçeneğin dezavantajları: pakette ayrıntılı olarak belirtilenler dışında içecekler ve yemekler dahil değildir.

9. Como'da bir Cesarina'nın evinde tadım eşliğinde özel makarna dersi

Makarna Yapımı| ©Jorge Zapata
Makarna Yapımı| ©Jorge Zapata

Makarna İtalyan mutfağının kraliçesidir, bu nedenle bu aşçılık dersinde, yoğurma becerilerinizi keşfetmenize ve bu İtalyan lezzetini hazırlamanıza yardımcı olacak bir Cesarina ile birlikte nasıl hazırlanacağını öğreneceksiniz.

Bu özel bir ders olduğundan, yemek pişirirken öğretmeninize istediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz her şeyi sorabileceksiniz. Bölgenin en sevilen makarna yemeklerinin sırlarını ve tarihini öğreneceksiniz.

İlginç ayrıntılar

  • Fiyat: Deneyim için kişi başı yaklaşık 160 Euro ödeyebilirsiniz.
  • Süre: Aşçılık dersinde yaklaşık 3 saat geçireceksiniz.
  • Ulaşım araçları: Buluşma noktasına özel bir araba veya toplu taşıma kullanarak kendi başınıza gitmeniz gerekecektir.
  • Bu seçeneğin avantajları: Bu özel bir derstir, yani sadece siz ve grubunuz katılırsınız. Tarifler ve şefin eşlik etmesi dahildir. Şarap ve kahve ile tadım da dahildir.
  • Bu seçeneğin dezavantajları: otele veya konaklama yerine transfer dahil değildir.

10. Şef Luigi Gandola ile peynir pişirme dersi ve peynir tadımı

Peynir tadımı| ©Susan Sones
Peynir tadımı| ©Susan Sones

Bu etkinlik yemek pişirme derslerinin en özellerinden biridir çünkü Como Gölü peynirinden bazı geleneksel ürünlerin nasıl yapıldığını öğreneceksiniz. Şef Luigi Gandola size büyükbabasının ve babasının peynir tarifini nasıl hazırlayacağınızı öğretecek.

Bu iki peynir türünün nasıl yapıldığını öğrenmenin yanı sıra, bu bölgeye özgü olan ve İtalyan gastronomisinin tipik yemeklerinin çoğuna eşlik eden özel Como tereyağının nasıl yapıldığını da öğreneceksiniz.

İlginç ayrıntılar

  • Fiyat: Bu faaliyetin kişi başı yaklaşık fiyatı 280 Euro'dur.
  • Süre: Bu aktivite için yaklaşık 4 saat ayırabilirsiniz.
  • Ulaşım araçları: Bu yere özel araçla veya toplu taşıma araçlarını kullanarak kendi başınıza gitmeniz gerekecektir.
  • Bu seçeneğin avantajları: Puset alabilirsiniz. Mutfaklarda kullanacağınız her şey dahildir.
  • Bu seçeneğin dezavantajları: Herhangi bir gıda intoleransı veya alerjisi olan kişiler için tavsiye edilmez. Pakette belirtilenler dışında içecekler ve yemekler bu deneyime dahil değildir. Konaklama yerine gidiş ve dönüş transferleri dahil değildir.

Bir yemek kursuna katılmak için ipuçları

Yemek pişirme grubu| ©Lisa Fotios
Yemek pişirme grubu| ©Lisa Fotios
  • Bu tür bir deneyime kaydolmadan önce herhangi bir gıda alerjiniz olup olmadığını belirlediğinizden ve sınıf sağlayıcınıza bildir diğinizden emin olun.
  • Yemek pişirme randevularının her birinde çok aç olun, çünkü hazırladıklarınızın tadına bakmanız gerekecek.
  • Derse katılabilmeleri için öğretmeninize yanınızda çocuk getirip getiremeyeceğinizi sorun.
  • Rahat kıyafetler, ayakkabılar ve çatal bıçak takımı giyin - mutfaklarda olacağınızı ve üzerinize bazı malzemeler bulaşma ihtimali olduğunu unutmayın.