Cagliari Culurgiones Pişirme Rehberli Turu
Bu aktivite hakkında
- Rezervasyonunuz anında onaylanır
- Bu seçenek ÜCRETSİZ iptale sahiptir: hiçbir risk almadan rezervasyon yapın!
Deneyimin Önemli Noktaları
Cagliari'deki bu culurgiones aşçılık dersi, Sardinya'nın gastronomik teklifini keşfetmek isteyenler için mükemmeldir. Küçük gruplar için tasarlanmıştır ve bölgenin tipik doldurulmuş makarnası olan culurgiones'in nasıl yapıldığını öğrenmenizi sağlar. Aslında, yerel şaraplar ve su eşliğinde başlangıçlar, culurgiones ve bir tatlıdan oluşan eksiksiz bir öğle yemeğinin tadını çıkarabilirsiniz. Etkinlik yaklaşık 3 saat sürmekte ve yerel bir aşçıyı içermektedir.
- Sardunya dolma makarnası olanculurgiones'in nasıl yapıldığını öğrenin.
- Yerel bir aşçının evinde üç çeşit lezzetli bir öğle yemeğinin tadını çıkarın.
- Küçük bir grup etkinliğinden yararlanın
Dahil olanlar
- Culurgiones aşçılık sınıfı
- Yerel aşçı
- Öğle Yemeği (3 çeşit)
- Şarap
Katılımcıları ve tarihi seçin
Adım Adım
Bu etkinlik iyi yemek sevenler için mükemmeldir. Ravioli veya gnocchi dolmasına benzer tipik bir Sardunya yemeği olan ve karakteristik kıvrım veya kese şekliyle ayırt edilen culurgiones'in nasıl yapıldığını öğreneceksiniz. Yaklaşık 3 saat sürer ve yerel bir şefin evinde gerçekleşir.
Bir aşçı size bunları nasıl hazırlayacağınızı öğretecek, ancak aynı zamanda şarap ve su eşliğinde, aralarında aşağıdaki gibi yemekler bulabileceğiniz üç çeşit öğle yemeğinin tadını çıkarabilirsiniz:
- Pecorino: koyun sütünden yapılan sert bir peynirdir. Olgunluğuna göre yoğunluğu değişen güçlü ve karakteristik bir tada sahiptir.
- Culurgiones: irmik veya durum buğdayı unundan yapılan ince bir hamur kabuğundan oluşur ve yarım ay şeklinde katlanır. İçine patates, peynir ve aromatik otlar konulabilir.
- Tatlılar: suspiros (badem, şeker ve yumurta akı ile yapılır) veya pardulas, tatlı ricotta peyniri, şeker, yumurta ve portakal veya limon kabuğu karışımı ile doldurulmuş küçük tartletler gibi yerel tatlıları tadabilirsiniz.