Daha fazla bilgi: Reina Sofia Restoran: onu keyifle yaşamak için bilmeniz gereken her şey
Madrid'de yapılacak tüm aktiviteler ve planlarla birlikte, pillerinizi şarj etmek istemeniz normaldir. Reina Sofía Müzesi'nin birçok odasını gezdikten sonra açlık hissine kapılabilirsiniz, bu nedenle binayı Miró ve Picasso gibi ressamların harika eserleriyle paylaşan iki harika restoran olduğunu bilmekten mutluluk duyacaksınız: Arzábal ve NuBel.
Her iki mekân da ayrıcalıklı bir konuma sahip, modern, sanatsal ve hoş bir atmosfer sunuyor. Yemeklere gelince, gördüğünüz tablolar kadar özel lezzetlerin tadını çıkarmaya hazır olun. Hem Arzábal hem de NuBel pazar mutfağıyla tanınıyor. Elbette bu kadar iyi yemek ucuza gelmiyor, ama onları ne kadar tavsiye etsem az!
Reina Sofía restoranlarında ne yenir?

Reina Sofía Müzesi ziyaretinizi bitirdiğinizde acıkmış olmanız kaçınılmazdır; etrafta dolaşmak ve resimlere bakmak insanı yorar. Restoran aramakla vakit kaybetmemek ve sanatın tadını çıkarmaya devam etmek için yapılacak en iyi şey, müzenin içindeki restoranlardan birinde öğle yemeğine kalmaktır: Arzábal veya NuBel. Her ikisinde de çok sayıda alternatif var, ancak ilkinin menüsü ikincisine göre biraz daha geleneksel.
Reina Sofía'nın iki restoranı olduğu ve dahası her birinin çeşitli ve lezzetli bir menüsü olduğu için seçim konusunda şikayet edemezsiniz.
Arzábal daha tipik bir restoran gibi görünse de NuBel restoranı, masanın düzeninden servis edilen yemeklere kadar tamamen yeniliklerle ilgilidir.
Arzábal restoranda ne yenir
Arzábal restoranı kendisini dinamik olarak tanımlıyor, belki de menüsünde geleneksel yemekler yer alıyor ancak her zaman farklı bir dokunuşla. Bu nedenle, yıldız tariflerinden biri olan koyun sütüyle servis edilen iyi kroketler bulmayı bekleyin. Ancak denemeniz gereken bir şey varsa o da peynirleri; sadece 20'den fazla peynir için bir arabaları var. Burrata muhteşem! Daha çok et seven biriyseniz, Arzábal'daki etin, özellikle de bonfilenin en yüksek kalitede olduğunu bilmekten memnuniyet duyacaksınız.
Mutfaktan kim sorumlu? İki büyük şef: Álvaro Castellanos ve Iván Morales, Madrid şehri çevresinde başka restoranları da bulunan bu gastronomik projenin başında yıllardır bulunuyorlar. Bu restoranı açmalarındaki amaçları, şehrin en önemli kültür ve çağdaş sanat merkezine geleneksel bir meyhane getirmek, ancak bunu yenilenmiş bir menüyle yapmaktı.
Bu restoranda her yemeğe iyi bir içkinin eşlik etmesi gerektiğini biliyorlar, bu nedenle garsonları her zaman sahip oldukları özel menüden bir şarap önermeye hazır. Bira mı tercih edersiniz? Orada sahip oldukları birayı denediğinizde göreceksiniz. Son olarak, cinlerini sipariş edin, ne de olsa sindirim sistemi, değil mi?
NuBel'de ne yenir
Reina Sofía'nın en iyi tablolarını inceledikten sonra aynı derecede seçkin ve sanatsal bir şeyler yemek mi istiyorsunuz? O zaman NuBel'i denemelisiniz. Müze deneyimini avangart gastronomi ile tamamlayan bir kafe-restoran. Mutlaka denemeniz gereken bir yemek? Seçmek zor ama çiğ yiyecek bölümü en iyilerden biri.
NuBel'in iyi yanı, ne zaman giderseniz gidin Michelin yıldızlı şef Manuel Berganza tarafından hazırlanan lezzetli bir menü bulacak olmanız. Ziyaretinizden sonra öğle yemeği için gitmek yaygın olsa da, kahvaltı veya brunch menülerinin de tadını çıkarabilirsiniz (pastaları, özellikle cheesecake'leri inanılmaz).
Menüleri çok modern olsa da, tüm aile için harika bir yer, bu yüzden Madrid'e çocuklarla geldiyseniz, NuBel'de öğle yemeğine kalmanızı ve paylaşmak için bazı tapas veya yemekler sipariş etmenizi öneririm.
Reina Sofía Müzesi restoranlarının fiyatları

Kalitenin bir bedeli vardır ve buna Arzábal ve NuBel restoranlarının ayrıcalıklı konumunu da eklersek, sadece yüksek bir fiyat bekleyebiliriz.
Reina Sofía Müzesi'nde öğle veya akşam yemeği ne alırsanız alın, her bir ana yemek için yaklaşık 20 € ödemeye hazır olun. Toplamda, iki kişilik bir yemek yaklaşık 50€-70€ (tatlı dahil) tutabilir, buna şarabı da eklemelisiniz (yaklaşık 30€ artı bir şişe). Dikkatli olun, Müze bileti aldığınız için indirim alacağınızı düşünmeyin, çünkü herhangi bir anlaşma yoktur.
Öyle görünse de, Arzábal ve NuBel sadece bulundukları yerde oldukları için değil, tariflerinin kalitesi ve özgünlüğü nedeniyle yüksek fiyatlıdır. En basit veya en geleneksel tarifler bile büyük şefler tarafından tasarlanmıştır ve mutfaklarında yalnızca piyasadaki en iyi ürünler kullanılır.
İki Reina Sofía restoranının çalışma saatleri

Reina Sofia'nın restoranları Arzabal ve NuBel neredeyse tüm gün açık olduğundan, çalışma saatleri konusunda endişelenmenize gerek kalmayacaktır. Ancak, hafta boyunca değişme eğiliminde oldukları için önceden kontrol etmeniz gerekecektir.
Genel olarak, Arzábal sabah 10'dan gece 1'e kadar, NuBel ise sabah 9'dan gece yarısına kadar açıktır. Gördüğünüz gibi, müzenin açılış saatleri boyunca her zaman mevcutturlar, ancak kapanış saati, daha sonraki ziyaretçilerin öğle veya akşam yemeği için gelebilmeleri için uzatılmıştır.
Arzábal restoran çalışma saatleri
Arzábal her gün sabah 10'dan itibaren açıktır. Kapanış saati günden güne değişmektedir, bu nedenle web sitesindeki açılış saatlerini kontrol edin. Genel olarak pazartesiden perşembeye saat 1'de, cuma ve cumartesi günleri saat 2'de, pazar günleri ise saat 8'de kapanmaktadır. Haftalık tatilleri yoktur, bu nedenle müze açık olmasa bile her zaman orada yemek yeme seçeneğiniz olacaktır.
NuBel restoranın çalışma saatleri
NuBel haftada iki gün kapalıdır, bu nedenle web sitelerinde de görebileceğiniz gibi Pazartesi veya Salı günleri yemeklerini denemeyi unutun. Bununla birlikte, haftanın geri kalanında oldukça uzun bir açılış tarifesi vardır, her zaman sabah 9'da açılır ve gece yarısı (Çarşamba, Perşembe ve Pazar) ve 2: 30'da (Cuma ve Cumartesi) kapanır, böylece herhangi bir gecede bir DJ müzik çalarken kokteyllerinin tadını çıkarabilirsiniz.
Çalışma saatleri sürekli olmasına rağmen, NuBel'deki farklı menülerin yalnızca günün belirli saatlerinde mevcut olabileceğini lütfen unutmayın. Örneğin, İkindi Çayı menüsü yalnızca saat 17:00 ile 19:00 arasında, Tapas menüsü ise yalnızca saat 16:00 ile 20:00 arasında sunulmaktadır.
Reina Sofía'nın restoranlarının modern ambiyansı

NuBel ve Arzábal restoranları dinamik, modern ve bir bakıma da sanatsal bir atmosfere sahiptir . Yenilik sadece yemeklerde değil, aynı zamanda müzenin bir uzantısı olarak hareket eden, açık ve özenle dekore edilmiş alanlarda da kendini gösteriyor.
Dahası, oraya giden herkes garsonların hoş olduğu ve her zaman size menünün en iyisi hakkında tavsiyelerde bulunduğu konusunda hemfikirdir; bu da bazen gastronomik bir terime aşina değilseniz biraz kafa karıştırıcı olabilir.
Her iki mekan da tüm aile için uygundur, ancak NuBel özellikle orijinal ve renkli mobilyalara sahip olduğu için küçüklerin her zaman sevdiği bir şeydir. Örneğin, geleneksel sandalyeler yerine kanepeler veya koltuklar var. Geniş ve bebek arabalarının hareketine izin verdiği için bu durum mekânı kaotik hale getirmiyor.
Öte yandan Arzábal, yenilikçi olmasına rağmen hala geleneksel bir tavernadır. İç mekânlar aynı anda çok sayıda müşteriyi ağırlayabiliyor, ancak terasın muhteşem olduğunu göreceksiniz.
En iyisi de kısmen kapalı olması, bu nedenle yağmurlu ve soğuk günlerde de tadını çıkarabilirsiniz. Genel olarak, atmosfer rahat ve bir kadeh şarap ve masada güzel bir yemek ile davetkar.
Müzenin restoranlarının dekorasyonu

Büyük şefler gastronomik deneyimin tabakta değil, restoranın kendisinde başladığını bilirler. Tahmin edebileceğiniz gibi, buna Arzábal ve NuBel'in Reina Sofía gibi çağdaş bir sanat müzesinde yer aldığı gerçeğini de eklersek, dekorasyonlarının özenle seçilmiş olması beklenir, ancak aynı zamanda biri diğerinden çok farklıdır.
Arzábal, tıpkı yemeklerinde olduğu gibi, geleneksel ve yenilikçi olanı aynı mekânda harmanlayan bir tarza sahiptir. İçeride, geleneksel estetik unsurlara (ahşap bar gibi) sahip, ancak belki de daha zarif renklerde (siyah ağırlıklı) sıcak bir restoran. Buna ek olarak, geniş şarap listesini vurgulamak için şişeler dekorasyonun bir parçasını oluşturuyor ve sanki tablolarmış gibi vitray pencerelerde sergileniyor.
El NuBel, her köşeyi ve her masayı aydınlatan lambalar sayesinde ağırlıklı olarak turuncu bir tonla çok daha renkli. Ayrıca, Nouvel binasının (müzenin bir uzantısı olarak inşa edilmiş) kırmızı kubbesinin altında yer alan iç mekan aydınlık ve çok modern bir havaya sahip.
Reina Sofía restoranlarında masa ayırtmak zorunda mıyım?

Reina Sofía'nın iki restoranından birinde masa ayırtmak istiyorsanız , tavsiyem rezervasyon yaptırmanızdır. Özellikle yoğun zamanlarda (öğle ve akşam yemeği) kalabalık olabiliyorlar, ancak her ikisinin de içinde ve dışında bolca yer var.
Müze turunuzu ne zaman bitireceğinizi bilmenin çok zor olduğunu biliyorum, bu nedenle normalde hem Arzábal hem de NuBel'deki personel bunu dikkate alır ve masanızı yaklaşık yarım saat tutar.
Hem Arzábal hem de NuBel'in web sitelerinden kolayca rezervasyon yapabilirsiniz, bu da Müze ziyaretinizin sonuna geldiğinizde masaların uygunluğunu kontrol etmek için çok uygundur. Rezervasyon yaptıramıyorsanız, yine de boş masa veya barda yer olup olmadığını görmek için oraya gitmenizi tavsiye ederim.
Reina Sofía'nın restoranlarından etkileyici ve sanatsal manzaralar

Reina Sofía Müzesi'nde yemek yemenin iyi bir yanı varsa, o da sanatını düşünmek için daha fazla zamanınız olmasıdır. Ne demek istiyorum? Müzenin bazı eserleri avlusunda sergileniyor, dolayısıyla Arzábal ve özellikle NuBel'in pencere ve teraslarından bu eserleri ayrıcalıklı bir şekilde görebilirsiniz.
NuBel'in terası Nouvel binasının avlusunda yer alıyor. Restoranın açık hava masalarından birine oturursanız, yemeğinizi Roy Lichtenstein'ın 2004'ten beri orada bulunan anıtsal heykeli "Brushstroke" ile paylaşacaksınız.
Arzábal'ın manzarası belki sanatsal olmasa da, özellikle bahçesinde oturacak kadar şanslı akşam yemekleri için manzara etkileyicidir. Elhamra'yı ya da bir serayı andıran bu alan, bitkilerle dolu ve Akdenizli bir havaya sahip.
Yemeğin ötesinde: Müzenin restoranlarında akşamlar

Her şey yemekten ibaret olmayacak, özellikle de kutlama yapılacak bu kadar geniş alanlar varken. Bu nedenle Reina Sofia'nın restoranları açık oldukları tüm saatlerde etkinlikler, konserler ya da DJ seansları düzenliyor. Siz hangilerine katılacaksınız?
Cuma ve Cumartesi günleri 2:30'da kapanan El NuBel, geceyi renklendirmek için yerel DJ'leri ve diğer müzik gruplarını davet ederek akşam yemeklerini uzatıyor. Ayrıca gastronomi ve müziği en iyi şekilde birleştirmek için çeşitli bir kokteyl menüsüne sahiptir. Web sitelerinde düzenledikleri tüm etkinliklere bakabilirsiniz.
El Arzábal da çok geride değil ve genellikle akşam yemeklerini canlandırmak için DJ'leri ağırlıyor. Bu, çoğu gencin bir içkinin tadını çıkardığı zamandır.
Reina Sofía restoranlarının öne çıkan özellikleri

Belki de her iki Müze restoranında da vurgulamak istediğim unsurlardan biri İspanyol gastronomisine dayanıyor olmaları.
Modernite ya da "füzyon" gibi kavramlar geleneği ortadan kaldırmıyor ve geleneksel yemekleri modern bir dokunuşla tadabiliyorsunuz. Şeflerin kreasyonlarına ek olarak, beni etkileyen bir şey de her bir restoranın kişiliği ve pratikte aynı alanda olmalarına rağmen onları bu kadar farklı kılan şey.
Örneğin El Arzábal daha davetkâr ve en büyük avantajı yarı kapalı terası. Öte yandan NuBel'in avangart tarzı ona büyük bir avantaj sağlıyor: çok yönlülüğü. Reina Sofía Müzesi'ni ziyaret etmeden önce kahvaltı için ya da ziyaretiniz bittiğinde öğle yemeği için buraya gidebilirsiniz. Geç kalıyorsanız, kokteyl ve müzik akşamları için kalmak için bir bahaneniz var.
Reina Sofía'nın restoranlarından birinde yemek yemeye değer mi?

Her şeyde olduğu gibi, diğerlerinden daha iyi görüşler var, ancak genel olarak NuBel veya Arzábal'da yemek yiyen herkes memnun ayrılıyor ve hatta tekrarlamak istiyor. İnsanların altını çizdiği bir şey varsa o da ürünlerin kalitesi ve içerisinin ne kadar güzel olduğudur.
Sonuçta iyi bir atmosfer ve iyi yemek aynı restoranda birleştiğinde başarı neredeyse kesindir. Özellikle NuBel'de, Michelin yıldızlı bir şefin imzasını taşıyan daha avangart yemekleri seviyorum. Elbette, daha modern mekânlarda sıklıkla olduğu gibi, miktarlar biraz az olabiliyor, ancak bu belki de lezzeti artırıyor.
El Arzábal menüsü için başka bir harika seçenek, ancak her zaman en iyi puanları alan bir yönü varsa, o da dekorasyonudur, özellikle de terasta. Her ne kadar toplam fiyatın servis edilen miktara göre biraz pahalı olduğunu düşünenler olsa da, sadece bitkiler arasında biraz zaman geçirmek için bile orada yemek yemeye değer diyebilirsiniz.
Ne sipariş edeceğinizi zaten biliyor musunuz? Tavsiyelerimi okuyunca ağzınızın sulandığına eminim, bu yüzden Reina Sofía Müzesi'ndeki iki restorandan birinde yemek yemekten çekinmeyin.