Seul'ün En İyi Yemek Turları

Şehir genelinde geleneksel ve sokak yemeklerinden oluşan geniş bir gastronomi yelpazesi bulacaksınız. Seul mutfağının en iyilerini tanımanız için size en iyi seçeneklerden bahsedeceğim.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 dakikalık okuma

Seul'ün En İyi Yemek Turları

Seul Yemekleri | ©lejandra matias

Güney Kore'nin başkenti Seul, en talepkâr lokantaları bile şaşırtabilecek bir gastronomi kültürüne sahiptir. Şehirde, mutfağında en sık kullanılan ürünler olan pirinç, sebze, deniz ürünleri ve ete dayalı geleneksel yemekler bulabilirsiniz. Ayrıca çok çeşitli sokak yemekleri de sunulmaktadır.

Noryangjin deniz ürünleri pazarında sashimi yiy ebilir veya Euljiro mahallesindeki yiyecek tezgahlarında oturup nogari banchan'ın (kurutulmuş balık yemeği) tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca, Güney Kore mutfak gelenekleri hakkında fikir sahibi olmanızı sağlayacak Seul'de yapılacak en iyi şeylerden bazıları, yerel bir şefle yemek pişirme dersi almaktır.

1. Kore yemek kursuna katılın ve Seul'ün mutfak kültürünün bir kısmını keşfedin

Aşçılık Sınıfı| ©Marc Haines
Aşçılık Sınıfı| ©Marc Haines

Güney Kore'nin mutfak kültürünün bir kısmını keşfetmek istiyorsanız, Seul'de geçireceğiniz en az 3 gün için seyahat programınıza bir yemek kurs unu dahil etmelisiniz. Bu toprakların geleneksel yemeklerinden bazılarını nasıl hazırlayacağınızı öğreneceksiniz : kimchi, banchan, deonjang jjigae, vb.

Bu tür bir deneyim genellikle yerel bir pazarı ziyaret ederek başlar. Orada, duyularınız tüm taze ürünlerin aromaları ve renkleri karşısında şaşıracaktır : sebzeler, egzotik meyveler, deniz ürünleri, et, baharatlar, vs. Tarifleri uygulamak için ihtiyacınız olan her şeyi edindikten sonra, profesyonel bir şefle birlikte pazar mutfağına gideceksiniz.

Seul'deki bu Kore aşçılık dersi ve pazar ziyaretinde, Güney Korelilerin günlük gastronomik yaşamının bir parçası olan bir dizi yemeğin adım adım pişirilmesini göreceksiniz. Örneğin bibimbap veya yumurtalı, sebzeli ve etli pilav; fermente edilmiş Asya lahanasından oluşan ikonik kimchi, dana kaburga çorbası olan galbitang ve diğer banchan (küçük porsiyonlu yemek).

Faydalı bilgiler

  • Fiyat: kişi başı yaklaşık 78 €.
  • Süre: yaklaşık 3 saat 30 dakika.

Seul'de bir Kore aşçılık dersi ve pazar ziyareti için rezervasyon yaptırın

2. Seul'deki Noryangjin Pazarı'nda çeşitli deniz ürünlerinin tadını çıkarın

Noryangjin Pazarı| ©Steve Y
Noryangjin Pazarı| ©Steve Y

Eğer deniz ürünleri meraklısıysanız, Seul'ün Noryangjin Pazarı 'na mutlaka uğramalısınız. Geçmişi 1927 yılına kadar uzanan, her gün onlarca yerli halk ve turist tarafından ziyaret edilen bir yerdir. Bu pazarda bir gezintiye çıkın ve damağınızı şenlendirin.

Tur sırasında her türlü deniz ürününün bulunduğu bir dizi tezgah göreceksiniz: balık, ahtapot, deniz hıyarı, istiridye, kalamar, yengeç, karides ve daha fazlası. Ayrıca diğer yemeklerin yanı sıra daikon turplu sashimi yiyebileceğiniz bazı restoranlar da bulacaksınız. Tüm bunlar, çok canlı bir atmosferle sarılmıştır.

Bu, kendi başınıza yapabileceğiniz bir etkinlik olsa da, özel bir Seul turundan yerel bir rehberle yapmayı daha uygun bulacaksınız. Bu şekilde, sadece bir dizi tadım yapmakla kalmayacak, aynı zamanda her ürün hakkında bilgi edinecek ve kendinizi Kore yemek kültürüne kaptıracaksınız.

Faydalı bilgiler

  • Fiyat: Pazara giriş ücretsizdir. Özel bir tura katılırsanız, ortalama maliyet kişi başı 70 €'dur.
  • Çalışma saatleri: Pazar günün 24 saati açıktır.

Seul'de özel bir tur için rezervasyon yaptırın

3. Seul'ün Namdaemun Pazarı'nın uzun yemek sokaklarında dolaşın

Namdaemun Pazarı| ©Adrián Pérez
Namdaemun Pazarı| ©Adrián Pérez

Yemek turu için bir başka yer de 1414 yılında Joseon döneminde kurulan tarihi Namdaemun Pazarı'dır. Burada sokak tezgahları ve restoranların bulunduğu geniş yemek sokakları bulacaksınız.

Pazara girdikten sonra pitoresk ve hareketli yaya sokaklarında özgürce yürüyebilirsiniz:

  • Foodie Alley, burada Güney Kore mutfağının klasik sokak yemeklerinin tadını çıkarabilirsiniz. Örneğin kimchi, Tteokbokki (biber soslu pirinç keki ), kimbap (Kore suşisi), Seul'de kış aylarında çok popüler olan bungo ppang (balık keki) ve çok daha fazlası.
  • Kalguksu Sokağı, el yapımı noodle restoranlarıyla dolu. Naengmyeon (buğday eriştesi), jajangmyeon (jajang veya tatlı buğday ezmesi soslu Çin usulü erişte), jjamppong (deniz mahsullü et suyu ile erişte) vb. deneyin.
  • Galchi Jorim Caddesi; bu bölge saç örgüsü güveç tezgahları ile ünlüdür. Bu, pazarın kendisinde yaratılan bir yemektir.

Bu gastronomi turu kendi hızınızda veya yerel bir rehber eşliğinde yapılabilir. İkinci seçenek, mutfak uzmanının yorumları sayesinde Kore kültürü hakkında daha derin bir fikir edinmenizi sağlayacaktır. Hangisini seçerseniz seçin, Seul Deoksugung Sarayı'na rehberli tur ve Seul'den en iyi günlük geziler ile birlikte seyahat programınızda mutlaka yapılması gereken bir etkinliktir.

Faydalı bilgiler

  • Fiyat: Pazara giriş ücretsizdir, ancak bir tura katılırsanız kişi başı yaklaşık 45 € tutabilir.
  • Çalışma saatleri: Sabah 9:00 ile akşam 7:00 arası (Pazartesiden Cumartesiye). Bazı restoran ve yiyecek tezgahlarının akşamları daha geç saatlerde açık olduğunu lütfen unutmayın.

Deoksugung Sarayı için rehberli tur rezervasyonu yaptırın

4. Seul'deki Gwangjang Market'te geleneksel Kore yemeklerini deneyin

Gwangjang Pazarı| ©Adrián Pérez
Gwangjang Pazarı| ©Adrián Pérez

100 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan Gwangjang Pazarı, Kore kültürü ve tarihinin bir vitrinidir. Burada, gözlerinizin önünde ve canlı bir ortamda elle hazırlanan bu Asya ülkesinin geleneksel yemeklerini tadabilirsiniz. Ödüllendirici bir deneyim yaşayacaksınız .

Pazar Ikseon-dong Alley 'de yer almaktadır. Burası , geleneksel ve modernin uyum içinde bir arada bulunduğu, şehrin tanınmış bir merkez bölgesidir. Pazara girdiğinizde, mekanın görünümü ve yüzlerce hazırlığın aromaları sizi büyüleyecektir.

Bu yemek turunda ünlü mandu (et veya kimchi ile doldurulmuş buharda pişirilmiş köfte), bindae-tteok (fasulye unu krep, et ve sebze), barbekü, bibimbap (sebze ve etli pirinç kasesi) deneyebilirsiniz. Ayrıca, güveçler, çeşitli pirinç erişteleri, buğday, sebzeler ve diğer hazırlıklar.

Bu deneyimden sonra şehri keşfetmeye devam edebilirsiniz. Belki de arabayla yaklaşık 12 dakika uzaklıktaki Seul Şehir Duvarı Müzesi gibi Seul' ün en iyi müzelerinden birine gidebilir veya diğer etkinliklerin yanı sıra Seul'ün Gyeongbokgung Sarayı'nda rehberli bir tura katılabilirsiniz.

Faydalı bilgiler

  • Fiyat: pazara giriş ücretsizdir.
  • Çalışma saatleri: her gün sabah 9:00'dan akşam 6:00'ya kadar.

Gyeongbokgung Sarayı'na rehberli tur için rezervasyon yaptırın

5. Seul'de Euljiro'da bir akşam yemeği turuna çıkın ve Korelilerin yemek için en sevdiği yeri keşfedin

Gece Euljiro| ©Seoul Guide Korea
Gece Euljiro| ©Seoul Guide Korea

Euljiro , Korelilerin uzun bir günün ardından yemek yemek ve dinlenmek için en sevdiği mahallelerden biridir. Çok sayıda yemek tezgahı, restoran, kafe ve barın bulunduğu, yemek turuna çıkabileceğiniz ve Seul'ü geceleri bir yerli gibi keşfedebileceğiniz canlı bir yerdir.

Bu destinasyon üç uzun caddeden oluşmakta olup, Nogari Sok ağı en fazla yemek tezgahına sahiptir. Açık bir masada oturun ve soju (bira) ile nogari'nin (kurutulmuş balık) tadını çıkarın. Seul'ü yaz aylarında ziyaret ediyorsanız idealdir.

Ama hepsi bu kadar değil. Euljiro'da çok çeşitli sokak yiyecekleri bulacaksınız: Kore çörekleri, muhtemelen birden fazla kdramada gördüğünüz ünlü baharatlı ramyeon (hazır erişte), jeon (kızarmış sebzeli gözleme), kavrulmuş kestane, corn dog (Kore şişi), balık keki vb.

Zengin filtre kahvesi ile Coffeehanyakbang'ı ve çikolatalı pavé tadacağınız Hyemindang pastanesini ziyaret edebilirsiniz. Yemek deneyiminin sonunda, bu bölgedeki binaların içine gizlenmiş barları da ziyaret edebilir ve Seul'de bir pub gezintisine başlayabilirsiniz.

Faydalı bilgiler

  • Ücret**:** Bu bölgeye giriş ücretsizdir, ancak genellikle kişi başı 59 € olan rehberli bir tura katılma seçeneğiniz vardır.
  • Çalışma saatleri: 11:00 - 21:00 (her gün).

Seul içinde bir bar gezintisi için rezervasyon yapın

6. Güney Kore kültürü ve mutfağı hakkında sürükleyici bir deneyim yaşayın

Samgyetang| ©Steve Y
Samgyetang| ©Steve Y

Kore'yi ziyaret ediyorsanız geleneksel bir evde yemek pişirme deneyimine katılmalısınız. Bu, yerel kültürü ve mutfağı yakından ve kişisel olarak deneyimlemenizi sağladığı için Seul'deki en iyi turlardan biri olabilir. Kendinizi yerel biri gibi hissedeceksiniz.

Bu sürükleyici deneyim, Seul'ün yerel pazarlarından birini ziyaretle başlar. Orada, ev sahibi rehberinizle birlikte, ilgili hazırlık için gerekli malzemeleri satın alacaksınız. Rehberiniz ayrıca size o yerin tarihi hakkında bilgi verecek ve ürünleri nasıl seçeceğiniz konusunda bazı ipuçları verecektir.

Pazar turundan sonra, yemek pişirmek için otantik bir geleneksel Kore evine gideceksiniz. Yapabileceğiniz yerel yemekler arasında samgyetang (ginsengli tavuk çorbası), kimchi (fermente edilmiş Asya lahanası), bulgogi (soya, susam ve sarımsaklı dana şerit biftek), japchae (susamlı ve etli tatlı patates nişastalı erişte) ve diğerleri bulunmaktadır.

Yemekleri tatmak için ev sahiplerinizle birlikte masaya oturacak ve gerçek Kore aile görgü kurallarını yakından gözlemleyeceksiniz. Bu zenginleştirici deneyimden sonra seyahat programınıza devam edebilirsiniz: Seul'deki en iyi saraylar arasında sayılan Changdeokgung ' u ziyaret edin; Seul'deki Figure Museum W için bilet alın ve sergilerini gözlemleyerek farklı bir an geçirin vb.

Faydalı bilgiler

  • Fiyat: Bu deneyimin maliyeti genellikle kişi başı yaklaşık 80 €'dan başlar.
  • Süre: maksimum 4 saat.

W Figür Müzesi için bilet ayırtın

7. Seul'ün Mangwon Pazarı'nda bir gezintiye çıkın ve tavuk ve bira yemek turuna katılın

Mangwon Pazarı| ©Kanako Sudo
Mangwon Pazarı| ©Kanako Sudo

Mangwon Pazarı, Seul geziniz sırasında yemek turu yapabileceğiniz bir diğer destinasyondur. Farklı tavuk preparatlarının tatları ve dokuları ile damak tadınızı şaşırtacaksınız.

Bu pazarda, tavuk hazırlamaya adanmış çok sayıda yiyecek tezgahı bulacaksınız. Tatlı ve ekşi soslu ve susamlı kızarmış Kore tavuğunu; dumanlı bir lezzeti kalın bir sosla birleştiren barbekü tavuğunu; peynir ve sosla doldurulmuş kemiksiz bir buttan oluşan cızırtılı tavuğu ve diğerlerini deneyebilirsiniz.

Bu turu kendi başınıza veya bir rehber eşliğinde yapabilirsiniz. Hangisini seçerseniz seçin, bu pazarda yılların tarihini yeni nesillerin yaratıcılığıyla birleştiren hazırlıkların tadını çıkaracaksınız. Kore usulü soju ile servis etmeyi unutmayın.

Faydalı bilgiler

  • Fiyat: Pazara giriş ücretsizdir. Rehberli bir tura katılmak isterseniz, etkinliğin maliyeti kişi başı yaklaşık 100 €'dur.
  • Süre: her gün sabah 9:00 ile akşam 9:00 arası.

8. Seul'de vegan ve vejetaryen yemek turunun bir parçası

Boribab| ©lazy fri13th
Boribab| ©lazy fri13th

Güney Kore'nin başkenti vegan ve vejetaryen seçenekler içeren geniş bir mutfak yelpazesine sahiptir. Dolayısıyla, vegan ve vejetaryen yemek meraklısıysanız ve Seul'de 1-5 gün veya daha fazla zaman geçirmeyi planlıyorsanız, et ve hayvansal maddeler içermeyen en iyi yemekleri keşfetmek için bir yemek turuna katılmalısınız.

Bu macera için şehrin en büyük pazarlarından biri olan Gwangjang Pazarı'na gitmelisiniz. Burada vegan, vejetaryen ve hatta glütensiz beslenme gereksinimlerinize uyacak fazlasıyla yemek bulacaksınız.

Örneğin boribab (arpa, pirinç, Kore otlarıyla karışık sebzeler), kimbap (sebzeli pilav, Kore otları ve kurutulmuş deniz yosunu ruloları) deneyebilirsiniz. Ayrıca, hotteok (içinde tohum ve bal olan bir Kore krebi).

Bu macerayı kendi başınıza yapabilseniz de, en iyisi profesyonel bir rehberle bağlantı kurmaktır. Bu kişinin hazırlıkların her birini bildiğini ve bu nedenle vegan ve vejetaryen kökenli olduklarını garanti edebileceğini unutmayın.

Faydalı bilgiler

  • Fiyat: kişi başı maliyet yaklaşık 99 €'dur.
  • Süre: Etkinlik genellikle yaklaşık 2 saat 30 dakika sürmektedir.

9. Seul'deki Bukchon Village'da çok kültürlü bir yemek deneyiminin tadını çıkarın.

Bukchon Köyü| ©David Wilkinson
Bukchon Köyü| ©David Wilkinson

Seul'de geleneksel bir köy olanBukchon'un tarihi Joseon dönemine (1392-1910) kadar uzanmaktadır. Eskiden soylu sınıfın yaşadığı bu yer, mimari güzelliği ve restoranlarının gastronomik çeşitliliği nedeniyle popüler bir turizm merkezidir. Kore ve yabancı yemekleri deneyebilirsiniz.

Bukchon ziyaretiniz sırasında deonjang jjigae (mantar, sebze ve deniz ürünleri güveci), bibimbap (sebze, et ve mantarla karıştırılmış pilav), galbitang (Kore çorbası) ve diğerlerini yiyebileceğiniz geleneksel Kore restoranları bulacaksınız. Ayrıca İtalyan ve Portekiz yemeklerinin tadını çıkarma seçeneğiniz de olacaktır.

Ayrıca köyün ayrıcalıklı manzarasına sahip birkaç teras bulacaksınız. Bir bardak soju (Kore birası), makgeolli (pirinç şarabı), çay ve diğer içecekleri yudumlarken oturup dinlenebilirsiniz. Ve eğer Aralık ayında kış festivali sırasında Seul' deyseniz, gökyüzünün havai fişeklerle aydınlandığını göreceksiniz.

Faydalı bilgiler

  • Ücret**:** Bukchon Köyü'ne giriş ücretsizdir.
  • Çalışma saatleri: Villa pazartesiden cumartesiye (10:00-5:00) kadar açıktır.

10. Seul'de çay dünyasında bir mutfak turunun keyfini çıkarın ve pirinç şarabının nasıl yapıldığını öğrenin

Pirinç Şarabı| ©Turner
Pirinç Şarabı| ©Turner

Güney Kore mutfağı sadece tatlı ve tuzlu yemeklerle sınırlı kalmayıp bitki çayları ve alkollü içecekleri de içermektedir. Seul'de bir mutfak turuna çıkın ve antik çayı nasıl tadacağınızı ve pirinç şarabı yapmayı öğrenin .

Bu turda, çay kültürünün tarihini keşfetmenize yardımcı olacak bir dizi serginin yer aldığı Çay Müzesi'ni ziyaret edeceksiniz. Ayrıca çeşitli çayları (yeşil, siyah, çiçek, aromatik otlar, vb.) tadabileceğiniz özel bir odaya erişiminiz olacak. Toplamda 130 'dan fazla lezzet mevcuttur.

Bu mutfak deneyimini tamamlamak için rehberiniz sizi geleneksel bir şarap atölyesine götürecektir. Burada, eskiden çiftçiler tarafından tüketilen ve yapışkan pirinç ve maya ile hazırlanan bir Kore şarabı olan makgeolli'nin nasıl yapıldığını adım adım öğreneceksiniz.

Faydalı bilgiler

  • Fiyat: Bu turun fiyatı kişi başı 105€'dan başlamaktadır.
  • Süre: yaklaşık 4 saat.