Addis Ababa geleneksel yemek turu
Bu aktivite hakkında
- Rezervasyonunuz anında onaylanır
- Bu seçenek ÜCRETSİZ iptale sahiptir: hiçbir risk almadan rezervasyon yapın!
Deneyimin Önemli Noktaları
Konaklama yerinizden alma ve bırakma dahil olmak üzere Addis Ababa'daki bu tam günlük yemek turu ile kendinizi Etiyopya'nın zengin lezzetlerine bırakın. Şehrin en büyük açık hava pazarları olan Atkilt Tera, Piassa ve Merkato'yu keşfedin, burada baharat ve taze ürün dağlarını görecek ve koklayacaksınız.
Uzmanlardan geleneksel Etiyopya ekmeği injera'nın nasıl yapıldığını öğrenin ve şehrin ilk tarihi Taitu Hotel'de otantik bir açık büfe öğle yemeğinin tadını çıkarın.
Çekirdek kavurmadan tadıma kadar Etiyopya kahve seremonisi ile deneyiminizi tamamlayın ve bir kadeh yerel bal şarabı ile tamamlayın. Tur Arapça, İngilizce, İtalyanca, Fransızca veya İspanyolca olarak sunulmaktadır (rezervasyonun bir sonraki adımında seçin) ve gün boyunca size eşlik eden canlı rehberler bulunmaktadır.
- Addis Ababa'da gastronomik ve kültürel daldırma gününüzü ayırtın.
- Pazarları keşfedin, injera yapmayı öğrenin ve kahve seremonisini deneyimleyin.
- Ulaşım, çok dilli rehber ve Taitu Hotel'de açık büfe öğle yemeği dahildir.
Dahil olanlar
- Addis Ababa'da herhangi bir yerden alma ve bırakma (otel, ev veya havaalanı).
- Klimalı araçla kara ulaşımı (sürücü ve yakıt dahil).
- Eşlik eden rehber.
- Atkilt Tera, Piassa ve Merkato pazarlarına ziyaret.
Katılımcıları ve tarihi seçin
Adım Adım
Maceranıza sabah otelinizden, havaalanından veya Addis Ababa'daki ikamet adresinizden (rezervasyonun bir sonraki adımına adı ekleyin) veya Edna Alışveriş Merkezi'nden alınarak başlayın. Klimalı bir araçla önce Etiyopya'nın en büyük meyve ve sebze pazarı olan Atkilt Tera'ya gidecek ve burada yerel mutfağa hayat veren egzotik ürünleri ve baharatları keşfedeceksiniz.
Ardından, tahıllar, sebzeler ve baharatlarla dolu tezgahlardan oluşan bir labirent olan Afrika'nın en büyük açık hava pazarı Merkato'ya gireceksiniz. Orada size her Etiyopya yemeğine eşlik eden süngerimsi, keskin ekmek olan injera yapma sanatını adım adım öğretecek bir grup kadınla tanışacaksınız.
Daha sonra, şehrin en eskisi olan Tomoca Café'de 50 yıldan daha eski tariflerle yapılan bir espresso veya macchiato tadacağınız bir kahve tadımının tadını çıkaracaksınız. Daha sonra, Sululta dağ köyünde, çekirdeklerin yıkanmasından canlı kavurmaya ve son olarak tadıma kadar Etiyopya kahve töreninin tamamını deneyimleyeceksiniz. Ayrıca tej 'in (bal şarabı) nasıl yapıldığını öğrenecek ve bir fincan tadacaksınız.
Pillerinizi şarj etmek için, 1905 yılında kurulan Taitu Hotel'e gideceksiniz, burada Etiyopya büfesi size pilav ve tipik salataların yanı sıra injera üzerinde servis edilen çeşitli güveçler, sebzeler ve etler sunacak. Ardından turun sonunu geleneksel bir ortamda bal şarabı tadımı ile kutlayın.