Ubud Bali Mutfağı Rehberli Turu

4.4
(932 Yorumlar)

Bu aktivite hakkında

Akıllı telefon biletleri kabul edilir
Süre: 3 saat
Bu aktivitenin MÜKEMMEL yorumu var
Anında onay
ÜCRETSİZ İptal
Başlangıç
3.715 TL 3.378 TL
ÜCRETSİZ İptal
Gizli ücret yok
  • Rezervasyonunuz anında onaylanır
  • Bu seçenek ÜCRETSİZ iptale sahiptir: hiçbir risk almadan rezervasyon yapın!

Deneyimin Önemli Noktaları

Bali mutfağı lezzetli ve sağlıklıdır. Bu etkinliği seçerek Satay (kebap), Ayam Care (Hindistan cevizi suyunda pişirilmiş tavuk) veya ünlü vejetaryen yemeği Gado Gado gibi yemeklerin nasıl hazırlanacağını öğretecek olan yerel bir ailenin özel evine girebileceksiniz. Bu deneyim yaklaşık 3 saat sürmekte ve size tariflerin yanı sıra tipik Endonezya alkollü içeceklerini tatma fırsatı vermektedir. Artı olarak, otelden alma ve otele bırakma da dahildir.

  • Yerel bir ailenin evine girin
  • Bali'nin mutfak spesiyalitelerinihazırlayın ve tadın.
  • Öğle veya akşam yemeklerini geleneksel içeceklerle geçiştirin
  • Özel bir etkinliğin tadını çıkarın

Dahil olanlar

  • Geleneksel yemek pişirme dersi
  • Öğle Yemeği
  • İçecekler
  • Otelden alma

Katılımcıları ve tarihi seçin

Adım Adım

Bu etkinlik, gerçek Bali mutfak geleneği ile temasa geçmenizi sağlar. Klimalı bir araç sizi Ubud'daki otelinizden alacak (başka bir yerde kalıyorsanız ekstra ücret ödemeniz gerekecektir) ve sizi yerel bir aileyle tanışacağınız özel bir eve götürecektir. Size sebze bahçelerini ve bazı malzemeleri kendi kendilerine üretmek için kullandıkları çiftlik hayvanlarını gösterecekler.

Aktivitenin toplam süresi yaklaşık 3 saattir ve bunu öğle veya akşam yemeği sırasında yapmayı seçebilirsiniz. Bu aile size tipik yemekleri nasıl hazırlayacağınızı öğretecek ve bunları yaptıktan sonra tadabileceksiniz (bazı yerel içkiler eşliğinde). Aşağıdaki liste en meşhur olanları listelemektedir:

  • Pepes Ikan - Et ya da balık muz yapraklarına sarılır ve ızgarada pişirilir. İçindekilerin dökülmesini önlemek için yaprak, uçlarındaki küçük bambu çubuklarla "mühürlenir".
  • Bakso - Klasik bir Bali sokak yemeğidir. Kıyılmış tavuk (veya sığır eti, balık, domuz eti veya et karışımı) ve tapyoka unu ile yapılan bir hamur tatlısı çorbasıdır.
  • Gado Gado - Yer fıstığı bazlı lezzetli bir sosla tatlandırılmış haşlanmış sebze karışımı. Özellikle lezzetli bir vejetaryen yemeğidir.
  • Satay - Tatlı ve ekşi bir sosla tatlandırılmış şişte tavuk veya balık. Geleneksel olarak çubuklar limon otundan yapılır.
  • Ikan Bakar - Soğan, sarımsak, kişniş, demirhindi ve diğer baharatlarla marine edilmiş bütün bir orfoz. Genellikle baharatlı sambal sosu ve beyaz pirinç ile servis edilir.

Bu liste sadece bir örnektir, çünkü Bali mutfağı Perkedel (mısır böreği), Nasi Goreng (kızarmış pilav), Pisang Gor eng (kızarmış muz) gibi yemekleri ve diğer lezzetleri içerir.

Yorumlar

4.4
· 932 Yorumlar
  • K
    K.
    4
    (0 Yorumlar)
  • R
    R.
    4
    (0 Yorumlar)
  • A
    A.
    4
    (0 Yorumlar)
  • C
    C.
    5
    (0 Yorumlar)
  • Daha fazlasını gör

    Bilmeniz Gereken Diğer Şeyler

    İptal Politikası